Categorieën
blog

Welkom in het nutteloze universum

U weet dat melk wit is. U weet dat kaas geel is. U weet dat kaas van melk wordt gemaakt. So far so good? Toch hebt u zich nog nooit afgevraagd hoe dat kan, toch? Tientallen, misschien wel duizenden keren hebt u een bammetje gele kaas genuttigd met daarbij een glas witte melk. Nooit hebt u stilgestaan bij de verkleuring die de metamorfose van melk tot kaas vergezelt.


U weet dat melk wit is. U weet dat kaas geel is. U weet dat kaas van melk wordt gemaakt. So far so good? Toch hebt u zich nog nooit afgevraagd hoe dat kan, toch? Tientallen, misschien wel duizenden keren hebt u een bammetje gele kaas genuttigd met daarbij een glas witte melk. Nooit hebt u stilgestaan bij de verkleuring die de metamorfose van melk tot kaas vergezelt.

Zeg eens eerlijk, schaamt u zich daar niet een beetje voor? Natuurlijk, u kunt niet alles weten. Goethe was volgens zijn tijdgenoten de laatste mens die alles wist wat er te weten was. Vandaag de dag lukt dat niet meer. Het is te veel. Bovendien kunt u opzoeken waarom kaas geel is in ‘De Encyclopedie van Nutteloze Feiten’ (die vanaf eind november 2012 in de boekwinkel ligt, kijken onder de A).

Maar erger dan dat u het niet weet, is dat u nooit hebt opgemerkt dat dit kleurverschil merkwaardig is. Dat zegt iets over uzelf.

Kijk, dat is nou een van de nuttige gevolgen van de vijfduizend nutteloze feiten die wij in ‘De Encyclopedie van Nutteloze Feiten’ hebben verzameld. Zo’n feit doet u met andere ogen naar uzelf kijken. U bent veel onoplettender en dus veel dommer dan u had gedacht.

Nutteloosheid kan tot introspectie leiden, zo blijkt maar weer.

Uw mogelijke nutteloze bijdrage

Wij zullen de komende tijd aantonen dat nutteloosheid veel dimensies kent. We hopen met u, belangstellende bezoeker van deze website, het universum der nutteloosheid te exploreren.

Onze bijdrage bestaat uit een dik en wonderschoon boek, barstensvol nutteloze feiten, plus deze website, en ons nieuwe domein in het virtuele universum van Facebook, Linkedin en Twitter. Het zijn de moderne afwerkplaatsen van de digitale snelweg , waar wij u als liefhebber van de nutteloosheid hopen te ontmoeten. Op deze site willen wij elke dag een nieuw nutteloos feit met u delen en af en toe een blog zoals deze plaatsen, waarin we iets dieper op een specifiek feit dan wel nutteloosheid op zichzelf zullen ingaan.

Hebt u zelf een nutteloos feit, dan kunt u dat kwijt op de sociale media, of in onze mailbox. Ook wanneer u van oordeel bent dat de door ons verzamelde informatie niet of niet helemaal klopt, staan wij daar voor open.

Uw beloning

De beloning is dat u vereeuwigd wordt. In een volgende uitgave van onze encyclopedie zullen we de feiten die door u zijn aangedragen (mits ze een strenge toets van nutteloosheid doorstaan) opnemen en ook zullen we uw namen als medeauteurs vermelden.  Met als bonus, dat wij alle door ons  erkend actieve leden van de Vereniging Vrienden van  het Nutteloze Feit (i.o.) graag het komend jaar verwelkomen  bij de Nationale Dag van het Nutteloze Feit. Met andere woorden, we hopen dat er via deze site een levendige gemeenschap van liefhebbers der nutteloosheid ontstaat. En daar is maar één woord voor. Jawel.

2 reacties op “Welkom in het nutteloze universum”

maar nu bent u aan zet: