Categorieën
blog

Neem uw koe niet mee naar boven!

Een koe kan wel de trap op maar niet de trap af. Hoe nutteloos is dit feit? Ogenschijnlijk tamelijk nutteloos. De meeste mensen nemen hun koe niet dagelijks mee naar boven. Aan de andere kant, er is een aantal argumenten om dat wel te doen.

Een koe kan wel de trap op maar niet de trap af. Hoe nutteloos is dit feit? Ogenschijnlijk tamelijk nutteloos. De meeste mensen nemen hun koe niet dagelijks mee naar boven. Aan de andere kant, er is een aantal argumenten om dat wel te doen.

Per slot van rekening worden koeien wel landbouwhuisdieren genoemd en je mag een huisdier toch mee naar je kamer nemen? Maar de koe is natuurlijk meer dan een huisdier: ze is een goede vriendin die ons in de loop der millennia boter, brie, brogues en vele andere nuttige producten heeft geschonken. Verder heeft het Engelse woord voor vee, cattle, dezelfde etymologische achtergrond als het woord kapitaal. Een koe is dus kapitaal! Logisch dat je dat bij je wilt houden.

In 2011 hield epidemioloog Walter Willett, van de Harvard Medical School, een lezing in Rotterdam (de Lof der Geneeskunst) waarin hij de volwassen mens afraadde om melk te drinken, omdat deze drank, vol hormonen en andere groeistimulerende substanties, niet zo goed voor de gezondheid zou zijn. Mocht u toch iets met uw koe willen doen, zo hield Willett een volle zaal voor, ‘ga een stukje met haar wandelen in plaats van haar te melken.’

En dus is de verleiding groot om na dat gezellig samenzijn in de natuur uw koe mee naar boven te nemen. Wij, het Hoofdbestuur van de Vereniging van Nutteloze Feiten (i.o.), raden u dat ernstig af. Echt, u krijgt haar niet meer naar beneden.

Één reactie op “Neem uw koe niet mee naar boven!”

maar nu bent u aan zet: