Categorieën
blog

Allejezussnel

Vandaag al veel plezier beleefd aan de grootste gratis kermisattractie aller tijden? Onze eigen vertrouwde planeet, die met een snelheid van 864 kilometer per seconde als een soort rollercoaster door het heelal zwalkt. Gratis en in een vaste baan, waarbij hij  met een snelheid van 45 meter per seconde om zijn eigen as draait en zich met 376 kilometer per seconde verwijdert van het beginpunt, ook wel de oerknal of de schepping geheten.

Als het een knal was, dan bestaat er enig risico dat onze veilige coaster op een gegeven moment uit de bocht vliegt, samen met het hele heelal. Maar gelukkig is alles met touwtjes, strings, aan elkaar vastgebonden en kunnen we eeuwig van ons fantastische tochtje genieten. Als het toch geen knal was, dan komen we op een gegeven moment onvermijdelijk weer terug bij af en belanden we bij het einde der tijden. De armageddon waarbij de koeien van de kalveren worden gescheiden richting weide of slachthuis.

Dit proces is te bespoedigen door de rollercoaster op tijd te verlaten. Een  kunstje dat als eerste werd  geklaard door de zoon Gods. Deze verliet onze kermisattractie op zijn 33e.  Zulks, volgens Gezang 217 op een  Hemelvaartsdag en per lichte wolkenwagen. Een knap staaltje van innovatie waar onze topsectoren nog iets van kunnen leren. Want een beetje wolkenwagen moet op zijn minst 12960 kilometer per seconde halen om aan de zwaartekracht van de aarde te ontsnappen. Het betekent dat de wolkenwagen in kwestie  in minder dan een halve minuut voorbij de maan was en in ruim 3 uur voorbij de zon. En dat is allejezus snel..

maar nu bent u aan zet: