Categorieën
blog

DERTIEN

Triskaidekaphobia, de vrees voor het getal dertien , stamt uit de  Noorse mythologie. Wodan gaf in het Walhalla een feestje voor 12 goden. Helaas kwam ook Loki, de Noorse god van het kwaad.

Dit leidde tot een handgemeen waarbij de geliefde Balder het loodje legde.

Bij het laatste avondmaal was het weer raak. Inclusief Christus waren er op het desbetreffende fresco  van Leonardo Da Vinci 13 gasten te zien. Dat was vragen om ellende. En jawel, Jezus werd aan een kruis bevestigd, hetgeen hij niet overleefde.

Volgens Monthy Python stonden er zelfs 15 gasten op het oorspronkelijke schilderij: de 12 apostelen, twee Jezussen en een pinguïn.  Volgens Monthy Python een geval van artistieke vrijheid. Betreffende versie van deze beroemde fresco is helaas zoek geraakt.

maar nu bent u aan zet: