Categorieën
blog

QUEENIE

Qua Queen speelt Engeland ongetwijfeld een hoofdrol in de wereld. Naast de beroemde band van Freddy Mercury is er dan de echte, super-Engelse Queen der Queens, Elizabeth ii. Nou ja, echt Engels. Het Engelse vorstenhuis heet sinds de Eerste Wereldoorlog Windsor, in plaats van Saxen-Coburg en Gotha. Haar echtgenoot, Philip Mountbatten, is een voormalige Grieks-Deense prins die in 1947 de Britse nationaliteit verkreeg en die eigenlijk Battenberg heet. Allebei een beetje Duits en ook nog in de verte familie van elkaar. Philip is een achterkleinzoon van de dochter van koningin Victoria, prinses Alice, en Elizabeth is een achterkleindochter van Alice’ s broer, koning Eduard vii. Philips verleden was overigens niet geheel onbesproken, hij was Grieks-orthodox, arm en zijn zusjes waren met nazi’s getrouwd. Elizabeth ii is nu het langst nog levende staatshoofd op onze globe. Op de voet gevolgd door Fidel Castro. Ze geniet in het oude Albion nog van talrijke privileges, zoals
het recht op de staart van elke walvis die aanspoelt op de Britse kust. Philip krijgt de kop. Ze wordt niettegenstaande anti-Duitse ressentimenten door de Engelsen op handen gedragen. Het is in Engeland dan ook bij wet verboden om te schrijven over het eventueel afschaffen van de monarchie. En zelfs het ondersteboven op een brief plakken van een postzegel met de afbeelding van de Queen is al strafbaar.

maar nu bent u aan zet: