Categorieën
blog

RADIUM

In de jaren dertig werd het schoonheidsproduct tho-rada in Frankrijk gelanceerd, een fijne crème die thorium en radium bevatte en volgens de bijsluiter voor een helder glanzende huid zorgde. Voor de moderne man was er scrotal radiendoctrinator, goed voor de potentie. Het betrof radioactieve papiertjes die onder de balzak geplakt moesten worden. De uitvinder van dit wondermiddel, William J. Bailey, stierf in 1949 aan kanker aan de galblaas.

En dan had je ook nog in de vs revigator, een wonderdrankje dat tussen 1918 en 1928 werd verkocht en dat de isotopen van radium 266 en 228 bevatte. Het werd aanbevolen als middel tegen maagkanker.

Revigator werd uit de handel genomen nadat Eben Byers, een groot industrieel die dit drankje vier jaar had gedronken, aan kaakkanker was overleden.

maar nu bent u aan zet: