Categorieën
blog

URINE

Testosteron, het belangrijkste mannelijke sekshormoon,  werd in 1935 geïsoleerd uit stierenkloten. Om achter de geheimen van een ander belangrijk mannelijk hormoon te komen, androsteron, werd in 1931 de hulp ingeroepen van de  de Belgische politie. De Vlaamse en Waalse hermandad  produceerde in een landelijke campagne  15 000 liter urine. Deze 15000 liter pis leverde 15 milligram androsteron op, voldoende om dit hormoon later in het laboratorium te kunnen namaken. Het is niet bekend wat deze productie  zegt over de mannelijkheid van de gulle Vlaamse  zeikers. Protesteron, het  vrouwelijk  sekshormoon werd in 1929 geïsoleerd uit de urine van zwangere vrouwen. Protesteron is een afgeleide van een veel sterk hormoon: Estradiol. Dat werd in die periode geïsoleerd uit de baarmoeders van varkens. In 400.000 kilo van die baarmoeders zit 12 milligram van het begeerde stofje.

Dit alles toont aan dat Urine een bijzonder brouwseltje is. We produceren er dagelijks  1,5 liter per persoon van en  laten het omzichtig weglopen in de natuur, ervoor wakend dat we niet als wildplasser op de bon gaan.

Onterecht, want urine is prima voor de wetenschap en voor de natuur . Het bestaat voor 95 procent ui water en voor 5 procent uit stofjes als stikstof, fosfor, kalium, magnesium, fosfaat en potassum. Voorts voor ruim 2  procent uit ureum. Dat is, mits vers, een prima stikstofhoudende meststof voor planten.

Vroeger werd het zelfs als geneesmiddel tegen ziekten en als mondwater gebruikt. Fletse tanden, hoofdpijn en de meeste vrouwenkwaaltjes: urine hielp. Maar ook slangenbeten, oogkwalen, zonnebrand, jicht en steenpuisten. Vroeger plaste je er even op en klaar was Kees. Nu beperkte het gebruik zich tot macrobiotendie de ochtend graag beginnen met een vers sinaasappelsapje met een scheutje van hun eigen ochtendwater.

maar nu bent u aan zet: