VAN CEASAR TOT CAMP DAVID

coca-colaCaesar
De salade is niet afkomstig van Julius Caesar, maar van Caesar Cardini, een Mexicaanse kok.
 
Cadeau
In 1776 kreeg prins Willem van een opperkoopman in de VOC een orang-oetan cadeau. De prins verbaasde zich erover dat zijn nieuwe knuffeltje wel water dronk maar wijn prefereerde. En dan het liefst uit een glas.
 
Cafeïne
Het duurt 5 uur voordat het lichaam cafeïne heeft afgebroken tot het minder giftige zantine. Dat verlaat het lichaam via de plasbuis. Een sigaretje versnelt de afbraak met 2 uur.
 
Calcutta
Nederlanders denken dat de kalkoen oorspronkelijk uit Calcutta komt. Amerikanen noemen hem een turkey, omdat hij uit Turkije zou komen. Fransen daarentegen noemen het beest dinde, uit India.
 
Californië
De Amerikaanse staat California dankt zijn naam aan het mythische eiland Califa dat ooit uitsluitend werd bewoond door zwarte Amazone-vrouwen onder leiding van koningin Califa. Als de staat California een aparte staat zou zijn, dan was het de tiende economie van de wereld.
 
Californium
Met atoomnummer 98 een uiterst kostbaar element. Het wordt gebruikt bij medische bestralingen en kost per microgram meer dan 1000 euro.
 
Caligula
Omdat hij dacht dat worteltjes goed voor het liefdesleven zijn, liet de Romeinse keizer Caligula feestmaaltijden met uitsluitend peentjes aanrichten.
 
Calorie
Het huidige hamburgermenu van McDonald’s levert drie keer zoveel calorieën als in de jaren zestig.
De aardappel bevat evenveel calorieën als de appel.
 
Calvin Klein
Tijgers zijn dol op Obsession for Men van Calvin Klein. En op neushoornpis.
 
Camera
Een ijsbeer is onzichtbaar voor een infraroodcamera, dankzij een perfecte isolatie.
 
Camilla
De huidige echtgenote van Charles, de prins van Wales, stamt af van de Nederlander Arnold Joost van Keppel.
 
Camp David
De onderhandelingen tussen Israëliërs en Palestijnen tijdens het historische Camp David-akkoord van 2000, onder leiding van de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton, werden gehinderd door het feit dat de Palestijnen beweerden dat geen enkele steen in Jeruzalem zou bewijzen dat de Joden er eerder woonden dan de moslims, die daar in de zevende eeuw arriveerden.

 

2 reacties op “VAN CEASAR TOT CAMP DAVID”

maar nu bent u aan zet: