Nutteloze feiten

Op zoek naar een nutteloos feitje
Op zoek naar een nutteloos feitje

Geachte lezer,


Eind 2012 kwam  De Encyclopedie van Nutteloze Feiten uit, de ultieme verzameling van ruim 7000 zaken die u niet wilt weten.

Met mijn vriend en collega Simon Rozendaal startte ik deze collectie in 2002. Dat  leidde  tot een fraaie reeks van jaarlijkse Lexicons met duizenden lemma’s die u aan het begin van dit millenium ook al niet wilde weten.

Het concept blijkt onuitroeibaar: vele tienduizenden boekjes gingen via uitgeverij AtlasContact over de toonbank en het idee wordt gehackt en stiekem  geplagieerd door andere uitgevers. Een compliment, zou ik zeggen.

De Encyclopedie van Nutteloze Feiten van 2012  omvatte meer dan 440 bladzijden nutteloosheid in een hard kaft gebonden. De kloeke foliant bracht naast veel nieuw feitenmateriaal een beperkte greep uit de eerdere lexicons. Helaas was  hij al na twee jaar uitverkocht. Wees er dus zuinig op.

Alhoewel, kunt u echt niet zonder of is uw exemplaar aan het slijten, dan is er goed nieuws. Het heeft de uitgever behaagd om deze ultiem nutteloze encyclopie  in  herdruk uit te brengen. Het boekwerk heeft een fris nieuw jasje gekregen en is als longseller bij de erkende boekhandel zelfs te verkrijgen voor een boterzachte prijs.

Om de moed er in te houden bent u hartelijk welkom op deze nutteloze website, de bakermat van steeds weer verse nutteloze feiten en verhalen die u niet wilt lezen. 

Plezier!

Hein Meijers