VAN DAAD TOT DARM

dwergwerpenDaad
Een varken doet er een halfuur over.

Dag
Een half miljard jaar geleden duurde een dag 21 uur. Een dag op Venus duurt ruim een jaar.
En op Neptunus 165 jaar.

Dagelijks
Sterven er 260 000 mensen.

Dagwacht
De Nachtwacht begon als Dagwacht, maar kreeg een duistere sfeer doordat dit schilderij jarenlang boven de rook en het roet van de open haard in de raadszaal van Amsterdam hing.

Dalai Lama
De vorige hield niet alleen van mediteren en tuinieren, maarook van het repareren van horloges. Dat technische zat er al vroeg in. Hij wilde eigenlijk werktuigkundig ingenieur worden en herstelde al in zijn jeugd huishoudelijke apparatuur.

Dalí
Toen de Spaanse schilder Salvador Dalí eens ziek te bed lag, drukte hij zo langdurig op het belletje voor de verpleegster dat het bed in brand vloog. Dalí’s voormalige huis, thans museum, in Cadaqués heeft een zwembad in de vorm van een leuter.

Dame
Tot nog toe hebben 18 heren op de maan gelopen. Het wachten is op de eerste dame.

Dames
Kaviaar wordt niet alleen op blini’s gesmeerd, maar ook op dames. Die hopen dat ze zo van hun rimpels afkomen.

Damespruik
Op het hoogtepunt van de Franse pruikentijd bereikten de coiffures van de dames een hoogte van wel een halve meter. Daarbij werd gewerkt met paardenhaar, stijfsel en plamuur. Ook werden groente en fruit, veren en tuiltjes bloemen in de haarstukken verwerkt, inclusief een irrigatiesysteem om hetzaakje nat te houden.

Damestoilet
Winston Churchill is geboren op een damestoilet van Blenheim Palace.

Dampkring
De zon verwarmt de aarde constant met 2800 watt per vierkante meter. De helft wordt evenwel geabsorbeerd in de dampkring.

Dante
In de Divina Comedia van de Italiaanse dichter Dante Aleghieri komt de profeet Mohammed voor. Als straf voor zijn zonden is zijn lichaam van kin tot aarsgat opengereten.

Dar
De dar van de koningsbij paart hoog in de lucht en verliest daarbij het gehele achterlijf.

Darm
In de menselijke darm zit een kilo bacteriën.

 

maar nu bent u aan zet: