De Kiezen van de Keizer

In De kiezen van de keizer wordt de aarde bestormd door sigaarvormige projectielen, is de tandarts een kermisattractie en wordt het geheim van Soestdijk eindelijk onthuld. De liefhebber van nutteloze feiten wordt meegenomen naar de flinterdunne oorsprong van de talkshowepidemie en andere publieke scherpzinnigheid die het geestelijke klimaat van ons dappere vorstendom bedreigt.

De Kiezen is mijn meest recente boek. Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum schreef een voorwoord. Ik heb het anders dan mijn eerdere boeken in eigen beheer uitgegeven, omdat mijn uitgever niet te porren was voor een fraaie hardcover. Het is bij de betere boekhandel uitverkocht. Ik heb er nog een paar. Interesse? Maak 12,50 over op mijn bankrekening NL 17 ABNA 025 37 95 710 met daarbij het adres waar ik het laat bezorgen door Post NL.

Via deze link krijg je alvast de inhoudsopgave.

De Kiezen zijn ontleend aan de Waterloo tanden van Napoleon Bonaparte, het ‘monster van Parijs’. De kiezen zijn feestelijk geïllustreerd door Djurre Teenstra. Zijn kiezenrukker illustreert het titelverhaal van dit boek, dat niet alleen de kiezen van keizer Napoleon behandelt, maar ook het kunstgebit dat dankzij een springveer meestal net niet wegsprong uit de mond van George Washington, de eerste Amerikaanse president.

 

maar nu bent u aan zet: