nutteloze feiten

Geachte lezer,

Eind 2012 kwam  De Encyclopedie van Nutteloze Feiten uit, de ultieme verzameling van ruim 7000 zaken die u niet wilt weten. Met mijn vriend en collega Simon Rozendaal startte ik deze collectie in 2002. Dat  leidde  tot een reeks van jaarlijkse Lexicons met duizenden nutteloze feiten die u toch wel wilde lezen.

Het concept blijkt onuitroeibaar: vele tienduizenden boekjes gingen via uitgeverij AtlasContact over de toonbank en het idee wordt gehackt en stiekem geplagieerd door andere uitgevers. Een compliment, zou ik zeggen.

De Encyclopedie van Nutteloze Feiten van 2012  omvatte meer dan 440 bladzijden nutteloosheid in een harde kaft gebonden. De kloeke foliant bracht naast veel nieuw feitenmateriaal een beperkte greep uit de eerdere lexicons. Helaas was  hij al na twee jaar uitverkocht. Wees er dus zuinig op.

Alhoewel, kunt u echt niet zonder of is uw exemplaar aan het slijten, dan is er goed en slecht nieuws. Het heeft de uitgever behaagd om deze ultiem nutteloze encyclopedie in  herdruk uit te brengen. Helaas wel in een simpelere uitvoering. Nu of nooit te bestellen op de volgende pagina.

Om de moed er in te houden bent u hartelijk welkom op deze nutteloze website, de bakermat van steeds weer verse nutteloze feiten en verhalen die u niet wilt lezen in niet minder dan 165 talen waaronder om te beginnen het Esperanto! En wat let u om zelf met uw grote gedachtes te komen? Ook te doen via een volgende pagina.

Plezier!

Hein Meijers