VAN EINSTEIN TOT EEKHOORN

eitjeE=mc2

’s Werelds beroemdste formule, E=mc2, is nooit in de prijzen gevallen. Einstein kreeg in 1921 een Nobelprijs voor zijn onderzoek naar het foto-elektrisch effect.  Einstein kreeg geen Nobelprijs voor zijn relativiteitstheorie, omdat het Nobelcomité die te theoretisch vond.

Overigens luidde E=mc2 in de formulering van Einstein: L=KV2.

Eb

Bij eb weeg je meer dan bij vloed.

Echtheid

Een prima methode om de echtheid van een diamant te beproeven, is om erop te wasemen. Een echte diamant beslaat nooit. Niet overtuigd? Doe hem in een glas met water. Als er een streep verschijnt, dan is hij gelijmd. Nog steeds twijfels? Geef er een klap op met een hamer. Een echte diamant kan daar beter tegen dan een nepsteen. Kaduuk? Geen probleem. Potloodslijpsel onder een druk van

90 000 atmosfeer levert bij 3000 graden een nieuwe diamant.

Echtpaar

In 1740 vroor een boer uit het Duitse Munsterland dood in een boom, van waaruit hij een wolf wilde schieten. Toen zijn vrouw hem ging zoeken, viel zijn lijk uit de boom en ging zijn geweer af. Aldus doodde de overleden man zijn vrouw.

Echtscheiding

De duurste echtscheiding ooit was die van Rupert Murdoch. Zijn vrouw Anna kreeg 1,7 miljard dollar mee. Tiger Woods had een koopje. Voor 750 miljoen dollar kon hij van zijn Elin Nordegren af. Om nog maar te zwijgen van Michael Jordan en Neil Diamond. Die hoefden slechts 150 miljoen te schuiven om aan een nieuwe romance te kunnen beginnen.

Ecologisch

Elke Nederlander verslindt vijftig gram insect per jaar. Dit wel ongemerkt.

Economie

Sinds de stichting van de staat Israël in 1948 is de economie van het Heilige Land vervijftigvoudigd.

In 1950 verdiende een Israëliër een kwart van een Amerikaan, in 1970 was dat meer dan de helft.

Edelsteen

In zuivere vorm doorgaans kleurloos. De kleuren ontstaan door onzuiverheden.

Edison

Thomas Alva Edison pochte dat hij met zijn medewerkers elke tien dagen een kleine uitvinding kon doen en elke zes maanden een grote.

Eed

In het oude Rome zweerde men bij zijn testikels. In Engeland heet een eed nog steeds een testimonium.

Eekhoorn

Heeft een hoog cholesterolgehalte

 

maar nu bent u aan zet: