VAN KAAL TOT KADAVER

KadaversynodeKaal
De menselijke man is het enige zoogdier dat kaal wordt.
 
Kaalslag
De eend ruit slecht. Donald verliest in een keer al zijn veren, zodat hij een paar weken niet van de grond komt.
 
Kaak
De vorm van de kaak wordt bepaald door het kauwen in de jeugd. Veel taai vlees in de jonge jaren staat garant voor een grote centenbak op rijpe leeftijd.
 
Kaapstad
Rond 1760 telde de Hollandse kolonie in Zuid Afrika ruim tienduizend inwoners. Iets meer dan de helft daarvan was slaaf.
 
Kaars
Pas vanaf de late Middeleeuwen werden kaarsen in Europa gebruikt. Toen stearine als bijproduct van zeep beschikbaar kwam voor de kaarsenmakerij, werd dit ter verbetering van de verbranding vermengd met paraffine. Daardoor ontstonden dan weer druipkaarsen. Dat druipen is tegen te gaan door de kaarsen voor gebruik in zout water te leggen.
 
Kaarsvlam
Aan de zijkant van een kaarsvlam is de temperatuur het hoogst: 1400 graden Celsius. De rook die opstijgt van een net uitgeblazen kaars is geen rook, maar de damp van kaarswas. Een beetje kaars verbrandt circa acht gram kaarsvet per uur en verbruikt dan evenveel calorieën als de mens.

Kaarten
De symbolen op onze speelkaarten verwijzen naar de vier standen in het veertiende-eeuwse Frankrijk. Harten (een schild) voor de adel en de Kerk. Schoppen (speerpunten) voor het leger.
Klaver voor de boeren. Ruiten voor de dakpannen van een middenstandswoning.
 
Kaas
Frankrijk kent 246 verschillende kaasjes.
 
Kaasdoek
Als je de structuur van een natuurlijke spons verbreekt door deze door een kaasdoek te persen, ontstaan er afzonderlijke cellen die na een paar uur weer de structuur van een spons
aannemen.
 
Kaapverdië
Rotterdam is na Lissabon en New York de derde Kaapverdische stad ter wereld.
 
Kabaal
Is een probaat middel in een zee vol haaien.
 
Kaboem
Een ei explodeert in een magnetron.
 
Kachel
Voor de komst van de moderne kachel verstookte een gezin ongeveer tweeduizend kilo hout per jaar.
 
Kadaver
Leonardo da Vinci tekende ooit een menselijke foetus die aan de placenta van een koe vastzat. Hij had zich bij zijn onderzoek te veel op dierlijke kadavers gebaseerd en te weinig op menselijke.

 

 

maar nu bent u aan zet: