VAN NACHTBLINDHEID TOT NEANDERTAHLER

nazidomNachtblindheid
Omdat je er goed van gaat zien, helpen peentjes tegen nachtblindheid.
Je moet er wel een groentezaak vol van eten.
 
Nachtegaal
Kent 300 verschillende liefdesliedjes. Alleen het mannetje zingt.
 
Nachtpapegaai
De Nieuw-Zeelandse nachtpapegaai weegt vier kilo en kan niet vliegen. Bij gevaar blijft hij zo stil mogelijk zitten. Hij is geliefd als lekkernij bij de Maori.
 
Nachtwacht
Niet alle geportretteerden waren er blij mee, omdat ze er niet herkenbaar genoeg op stonden. Om daar iets aan te doen is er later een medaillon bij geschilderd, met de namen van alle 18geportretteerden.
 
Nadenken
Zouden vrouwen beter moeten kunnen dan mannen. Tweeënhalf procent van hun lichaam wordt in beslag genomen door hersenen. Bij mannen is dat maar 2 procent.
 
Naegeli
Mensen met dit syndroom hebben geen vingerafdrukken.
 
Nagels
Teennagels groeien vier keer langzamer dan vingernagels. Bij rechtshandigen groeien de nagels aan de rechterhand sneller.
 
Namibië
De Thiomargarita namibiensis, alias de zilveren parel van Namibië, is de grootste bekende bacterie. Hij meet 0,75 millimeter en kan met het blote oog worden gezien.
 
Nanometer
Een nanometer verhoudt zich tot een kiezelsteen als een kiezelsteen tot de aarde.
 
Napalm
De Amerikanen ontwikkelden tijdens de Tweede Wereldoorlog vleermuizen, voorzien van een lading napalm. Deze waren bestemd voor de Japanse markt. Het nieuwe wapen werd afgeschreven toen de knaagdieren in kwestie, gebruikmakend van deze technologische vernieuwing, wisten te ontsnappen.
 
Napoleon
Dat Napoleon zo vaak wordt afgebeeld met zijn rechterhand onder zijn jasje, komt doordat dit destijds een gewoonte was bij staatsieportretten.

Narcistisch
Vincent van Gogh maakte 40 zelfportretten.
 
Nat
Mannen hebben twee keer meer natte dromen dan vrouwen.
 
Navel
Bij één op de vijf mannen groeit het schaamhaar niet door naar de navel.
 
Neanderthaler
De eerste werd gevonden in het Neanderthal, genoemd naarJoachim Neumann, de componist van gezang 434: ‘Lof zij de Heer, de almachtige Koning der ere.’ Neander is Grieks voor ‘nieuwe mens’.

 

maar nu bent u aan zet: