VAN FAHRENHEIT TOT FIJNSTOF

flatusFahrenheit
Daniel Gabriel Fahrenheit, de uitvinder van de thermometer,  was een halve Nederlander. Hij is weliswaar op 1686 in Danzig (Polen) geboren maar leefde vanaf zijn vijfentwintigste in Nederland. Daar ook vond hij de thermometer uit. Hij stierf in Den Haag en kreeg een naamloos graf in de Kloosterkerk aldaar.

Fakir
Niet alleen fakirs kunnen over gloeiende kolen lopen. Iedereen kan dit, zolang je maar niet stilstaat. Kolen zijn slechte warmtegeleiders. Probeer dit echter niet met een gloeiende plaat ijzer. Dat is wel een goede geleider.

Falen
Galileo Galilei sjeesde als medisch student in Pisa.

Falklandoorlog
Werd verloren door de Argentijnen doordat minder dan de helft van hun bommen het deed.

Familie
Elk jaar worden in de Verenigde Staten 1300 kinderen door hun ouders of naaste familieleden. Zulks in tegenstelling tot de Tokyomethode. Daarbij vreet je de broodjes en de worstjes apart op.

Fata morgana
Staat op zijn kop.

Fellatio
Het inslikken van het eigen sperma beschermt tegen allergie en auto-immuunziekten als ms.

Feminisme
Gloria Steinem, een van de eerste Amerikaanse feministen: ‘Een vrouw zonder man is als een vis zonder fiets.’

Fermentatie
Paracelsus, een van de grootste geleerden van de Middeleeuwen, meende dat je een kind kon maken door het zaad van een man vier weken in een warme, verzegelde pot te laten rotten.

Fertiliteit
Mensapenvrouwen tonen wanneer ze vruchtbaar zijn. Mensenvrouwen niet.

Fiat
Fabrica Italiana di Automobili Torino.

Fijnstof
Hooguit 4 procent van het heelal bestaat uit atomen en moleculen. De samenstelling van de overige 96 procent is een raadsel.

 

maar nu bent u aan zet: