Categorieën
blog

Castro

De Cubaanse dictator Fidel Castro mocht graag een toespraak houden. Zo vestigde hij op 29 september 1960 zijn eerste  record met een toespraak van vier uur en 29 minuten voor de Verenigde Naties.

Maar dat was kinderspel vergeleken bij zijn toespraak in 1986 voor de communistische partij van Cuba. Fidel tracteerde zijn gehoor toen op een voordracht van zeven uur en tien minuten en dat zonder plaspauze.

Hierdoor getergd pleegde de CIA, aldus Fidel, niet minder dan 634 aanslagen op hem met giftige pillen, exploderend zeebanket, een giftig duikpak en een ontharingsmiddel, dat hem vrijwel zijn baard kostte. Ook vergiftigden ze zijn Havanna’s. En dat bracht hem in 1985 zover dat hij ophield met roken.

Castro was een groot voorvechter van anti-imperialisme ten gunste van de armen. Maar het gerucht wil dat de revolutie hem geen windeieren heeft gelegd. Zo schat het Amerikaanse tijdschrift Forbes het fortuin van Cubaanse dictator op meer dan een miljard dollar.

maar nu bent u aan zet: