Categorieën
blog

De Kiezen van de Keizer

Mijn laatste boek, De Kiezen van de Keizer, omvat 10 hoofdstukken en een blog, om tot het juiste aantal pagina’s (82 genummerd) te komen. Elk hoofdstuk begint met een fraaie tekening van Djurre Teenstra.

Het formaat is A4, gunstig i.v.m. de ruimte voor de illustraties en een efficiënt papiergebruik. Het is gebonden in een mooie harde kaft. Het is uitverkocht bij de boekhandel, maar nog wel voor slechts 12,50 incl. verzendkosten bij mij te bestellen. Zend een mailtje naar heinmeijers@outlook.com en het wordt 12,50 bij je thuis bezorgd.

De hoofdstukken

De hartelijke groeten aan iedereen

Waarin Chuck Berry de meest populaire aardbewoner in de hele kosmos is, er tot ver voorbij Mars binnenkort grammofoonplaten worden gedraaid, het wereldrecord jodelen op naam staat van de Canadese zanger Stanley Beresford, de doedelzak van Piper Bill op 10 april 1944 bij een precisiebombardement van de Duitsers sneuvelt en de deadly joke van Monty Python nu nog het enige wapen is, dat Engeland kan redden.

Speelse knaapjes

Waarin de Kleine Keizer uitgroeit tot de kleinste man ter wereld, en uiteindelijk de kleinste dominee van Friesland wordt, waarin het Friese Jantje Hannema een piepklein bankstelletje krijgt van Koningin Victoria, de Spaanse koning Filips II alleen lachte als hij kiespijn had en sommige Chinezen hun edele delen apart in een zakje bewaren voor later.

Gemengd zwemmen

Waarin Romeinen en Grieken voor de lol te water gaan, alleen ridders mogen zwemmen, geile heren vanaf de blanke top der duinen met verrekijkers verlekkerd gluren naar dames die te water gaan, de bikini de wereld op zijn kop zet, de burkini ook, en het gemengd zwemmen weer op godsdienstige bezwaren begint te stuiten.

De kiezen van de keizer

Waarin de tandarts een kermisattractie is en tanden en kiezen voor het oprapen liggen, president George Washington zijn gebit ’s nachts in een glaasje port bewaart, Napoleon Bonaparte miljoenen Europeanen aan een brede glimlach helpt, een gebruikte pleister vijf mille waard is, en parafernalia die ten onrechte aan Napoleon Bonaparte worden toegeschreven voor topbedragen naar Chinese fans gaan.

Ruimtehelden

Waarin de V2 naar de maan vliegt, een Amerikaans fruitvliegje eerder dan het Russische straathondje Laika het heelal bereikt, de aap Ham met bananen en stroomstoten klaar wordt gestoomd voor een ruimtereis, Adamski op de thee gaat bij koningin Juliana, de aarde wordt getroffen door een sigaarvormig voorwerp en je voor 200 miljoen dollar heen en weer naar Mars kan.

Franse Maagden

Waarin de Maagd van Orléans door teveel ongepasteuriseerde melk de Franse heilige van extreem rechts kon worden, Brigitte Bardot in haar glorietijd de Maagd van Frankrijk mocht uithangen, de Maagd van Holland nooit verder is gekomen dan een café in Rotterdam, koningin Wilhelmina model heeft gestaan voor de Maagd van Nederland en een psalm op de melodie van een spotliedje 300 jaar na datum dienst doet als volkslied.

Het einde der tijden

Waarin de aarde met een zekere regelmaat aan haar einde komt, de jezuïeten in chaos een nieuwe wereldorde willen vestigen, Jan Roothaan nog steeds niet zalig is, de antichrist de macht in het Vaticaan overneemt, de huidige Paus te aardig is voor aardse verschoppelingen, de Koran over een geheime code beschikt en Newton al in 1704 wist dat de aarde in 2060 vergaat.

Sportief voorwaarts

Waarin de Tour de France al meer dan 500 jaar oud is, Joël Robuchon al wandelend de meest beroemde Franse meester-kok kon worden, de fiets ooit alleen maar rechtuit kon gaan, Thomas Stevens per Vélocipède de wereld om fietste, Stanley zelf in Afrika zoek raakte, de marathon werd verlengd om Edward VII te behagen, de eerste winnaars hun Tour de France deels per trein aflegden en het onsportief is om te trainen voor topsport.

Pecunia non olet (blog)

Wapentuig

Waarin Porsche een supertank produceert die niet over de weg kan, Krupp een superkanon op een trein bedenkt die na 67 missers de geest geeft, de Russen een vliegende tank lanceren die uit de lucht valt, de enige tank van het Nederlandse leger al voor de tweede wereldoorlog in een slootje blijft steken en er nog nauwelijks ufo’s worden waargenomen.

Lieve dieren    

Waarin het ganstrekken in Limburg nu eindelijk duurzaam is dankzij een 3d printer, de Russische dwerghamster zich te buiten gaat aan de salto mortale, de brave circusolifant Mary per ongeluk op het hoofd van haar verzorger gaat staan, om als Bloody Mary te worden opgehangen aan een hijskraan waarmee normaal gesproken treinstellen worden opgetakeld en de fifteen minutes of fame van haar collega Buba in Ommen.