VAN VAARWEL TOT VALSE TANDEN

voorhoofdVaarwel
Tot op heden zijn er circa zestig miljard mensen gestorven.
 
Vaatwasmiddel
Haar laat zich er prima mee wassen.
 
Vaccinatie
Er was tot 1900 in kerkelijke kringen veel verzet tegen de eerste vaccinaties. De religieuze dichter en geleerde Willem Bilderdijk noemde de uit koeien verkregen vaccins een ‘vuil en walglijk rundergift’.
 
Vacht
IJsberen hebben twee vachten van 10 centimeter en een dikke vetlaag en trekken sprintjes van ruim 40 kilometer per uur. Gelukkig doen ze dat nauwelijks, want  door de daarbij vrijkomende warmte raakt de ijsbeer in kwestie in zijn dubbele bontjas geheel aan de kook.
 
Vader
Willem van Oranje was als echte vader des vaderlands dol op al zijn onderdanen. Zeker ook op mannen.
 
Vaderliefde
‘Je hebt alleen maar belangstelling voor schieten, honden en het vangen van ratten, en je zult jezelf en je hele familie te schande maken.’ Was getekend de vader van Charles Darwin, in een brief aan zijn zoon voordat deze op reis ging en de wereld op zijn kop zette.
 
Valbijl
James Douglas Morton komt de eer toe de eerste te zijn bij wie met behulp van een valbijl het hoofd van de romp werd gescheiden. Deze wonderbaarlijke innovatie wordt ten onrechte toegeschreven aan Joseph-Ignace Guillotin. Die sloeg echter pas twee eeuwen na Morton toe.
 
Valse tanden
Zijn licht radioactief. Het kunstgebit is verrijkt met uranium om te vermijden dat het nepgebit er bij kunstlicht groen uitziet.

 

 

maar nu bent u aan zet: